fondo-2-02.png
fondo-2-03.png
logo-event-04.png

MIT Bitcoin Expo

BREAKING THROUGH

May 7-8

 
 
 
 
 
fondo-2-02.png
fondo-3-05.png
image-2-06.png
EXPO

The namesake conference, which will focus on the growing technology stack we believe is central to the emerging Bitcoin and blockchain ecosystem.

EXPO

The namesake conference, which will focus on the growing technology stack we believe is central to the emerging Bitcoin and blockchain ecosystem.

PITCH COMPETITION

The Expo will be hosting a startup pitch competition this year. Founders will get an opportunity to pitch their ideas in front of a panel of judges from leading companies and investment firms in the crypto space.

PITCH COMPETITION

The Expo will be hosting a startup pitch competition this year. Founders will get an opportunity to pitch their ideas in front of a panel of judges from leading companies and investment firms in the crypto space.

Live on Campus

We are excited to host you on campus for the 9th Annual MIT Bitcoin Expo on May 7th and 8th. But do not worry the livestream will still be there.

HACKATHON

This year’s hackathon focuses on building out the components of a blockchain stack so we can expand the technology’s usefulness and increase adoption.

HACKATHON

This year’s hackathon focuses on building out the components of a blockchain stack so we can expand the technology’s usefulness and increase adoption.

WOMEN'S  NETWORKING EVENT

Join Women in Blockchain and Ladies in Bitcoin for a fun night of networking and drinks at Commonwealth Cambridge!

WOMEN'S NETWORKING EVENT

Join Women in Blockchain and Ladies in Bitcoin for a fun night of networking and drinks at Commonwealth Cambridge!

image-2-09.png

You are invited to our MIT

 
image-2-10.png

About the Expo

THE 2022 MIT BITCOIN
EXPO WILL BE AT MIT ON MAY 7TH AND 8TH!

2021 has been a transformative year for Bitcoin and distributed ledger technology (DLT) as a whole. It was a year marked with many new milestones. We saw the first country to adopt Bitcoin as legal tender in the history of the world. 

We had the launch of the first Bitcoin ETF to trade in the United States. We also finally experienced the activation of Taproot, Bitcoin’s long-anticipated soft-fork with a focus on enhancing the network’s privacy and security.

Speakers

peaker-2-18.png
Andrew Poelstra

Director of Research, Blockstream

peaker-2-18.png
Silvio Micali

Founder at Algorand and MIT Professor

peaker-2-18.png
Tess Rinearson

Twitter Crypto Lead

peaker-2-18.png
Jeremy Rubin

Bitcoin Contributor / CEO Judica.org

peaker-2-18.png
Akshi Frederici

Partner, Kraken Ventures

peaker-2-18.png
David Vorick

CEO, Nebulous

peaker-2-18.png
René Pickhardt

Researcher at NTNU

peaker-2-18.png
Luke Champine

Core Developer at the Sia Foundation

peaker-2-18.png
Joey Krug

Co-Chief Investment Officer, Pantera Capital

peaker-2-18.png
Gloria Zhao

Bitcoin Core Developer

peaker-2-18.png
Katherine Wu

Venture Partner, Archetype

peaker-2-18.png
Keith Grossman

President at TIME

The Schedule

Time
Title
Duration
Format
8:55 AM
Welcome
5 min
9:00 AM
Fireside Chat with Sam Bankman-Fried
30 min
HYBRID
9:30 AM
Gaming & Metaverse Panel
45 min
LIVE
10:15 AM
Break
10 min
10:25 AM
Programming Solana's Distributed State Machine
30 min
LIVE
10:55 AM
DAO Panel
45 min
LIVE
11:40 AM
Token Economics
30 min
LIVE
12:10 PM
Lunch Break
60 min
1:10 PM
Pitch Contest
60 min
LIVE
2:10 PM
Break
5 min
2:15 PM
Building on Bitcoin with Stacks
30 min
LIVE
2:45 PM
DeFi: Lending, Tokenization and Liquidity
45 min
LIVE
3:30 PM
Break
10 min
3:40 PM
Data & Analytics Panel
45 min
LIVE
4:25 PM
Interoperability Panel
45 min
LIVE
5:10 PM
Hackathon Awards
45 min
LIVE
5:55 PM
Closing Remarks
5 min
Time
Title
Duration
Format
8:55 AM
Welcome
5 min
LIVE
9:00 AM
Fireside Chat with Sam Bankman-Fried
30 min
HYBRID
9:30 AM
Censorship on the 2020 Internet
30 min
LIVE
10:00 AM
Break
10 min
10:10 AM
A deep dive into optimally reliable payment flows on the Lightning Network
30 min
LIVE
10:40 AM
WabiSabi, arbitrary amount coinjoin coordination
30 min
VIRTUAL
11:10 AM
Utreexo in Context
30 min
LIVE
11:40 AM
ETH R&D
30 min
LIVE
12:10 PM
Lunch Break
60 min
1:10 PM
Pitch Contest
60 min
LIVE
2:10 PM
Break
5 min
2:15 PM
Monitoring Bitcoin Mining Pool Transaction Selection
30 min
LIVE - NO CAMERA
2:45 PM
Mining Panel
45 min
LIVE
3:30 PM
Break
10 min
3:40 PM
Institutional Infrastructure Panel
45 min
LIVE
4:25 PM
Interoperability Panel
45 min
LIVE
5:10 PM
Hackathon Awards
45 min
LIVE
5:55 PM
Closing Remarks
5 min
Time
Title
Duration
Format
8:00 AM
Registration
8:55 AM
Welcome by MIT Bitcoin Expo Director
5 min
9:00 AM
Fireside Chat with Michael Saylor
45 min
HYBRID
9:45 AM
Fireside Chat with Silvio Micali of Algorand
30 min
LIVE
10:15 AM
DeFi Panel
45 min
LIVE
11:00 AM
Break
10 min
11:10 AM
NFT Panel
45 min
LIVE
11:55 AM
Fireside Chat with Keith Grossman of TIME
30 min
LIVE
12:25 PM
Flyover: A repayment protocol to call RSK contracts from Bitcoin
30 min
LIVE
12:55 PM
Lunch Break
65 min
2:00 PM
Terra Blockchain Talk
30 min
LIVE
2:30 PM
VC Investor Panel
45 min
LIVE
3:15 PM
Break
10 min
3:25 PM
Crypto Adoption in Emerging Markets
45 min
LIVE
4:10 PM
The Importance of Privacy to Web3
30 min
LIVE
4:40 PM
Break
10 min
4:50 PM
Generation Bitcoin
10 min
LIVE
5:00 PM
Fireside Chat with Elizabeth Stark of Lightning Labs
30 min
HYBRID
5:30 PM
Fireside Chat with Tess Rinearson of Twitter Crypto
30 min
LIVE
6:00 PM
Closing Remarks
5 min
Time
Title
Duration
Format
8:00 AM
Registration
55 min
8:55 AM
Welcome by MIT Bitcoin Expo Director
5 min
LIVE
9:00 AM
Fireside Chat with Michael Saylor
45 min
HYBRID
9:45 AM
Fireside Chat with Silvio Micali of Algorand
30 min
LIVE
10:15 AM
CBDC Panel: Project Hamilton
45 min
LIVE
11:00 AM
Break
10 min
11:10 AM
Lightning Address: The Future of Payments
30 min
LIVE
11:40 AM
Lightning Panel
45 min
LIVE
12:25 PM
Enduring Value: Post-Quantum Algorand & State Proofs
30 min
LIVE
12:55 PM
Lunch Break
60 min
1:55 PM
Bitcoin R&D Panel
45 min
HYBRID
2:40 PM
Jeremy Rubin Talk
30 min
LIVE
3:10 PM
Long-Term Trust and Analog Computers
30 min
LIVE
3:40 PM
Break
5 min
3:45 PM
Tradeoffs in a Permissionless System: Intro to Mempool Policy
30 min
HYBRID
4:15 PM
Regulation Fireside Chat with Ryne Miller of FTX
30 min
LIVE
4:45 PM
Break
5 min
4:50 PM
Generation Bitcoin
10 min
LIVE
5:00 PM
Fireside Chat with Elizabeth Stark of Lightning Labs
30 min
HYBRID
5:30 PM
Fireside Chat with Tess Rinearson of Twitter Crypto
30 min
LIVE
6:00 PM
Closing Remarks
5 min
 
 
 

SPONSORS

brand-08.png
brand-07.png
brand-06.png
brand-03.png
coinbase-02.png
binance-h-01.png

PLATINUM SPONSORS

GitPOAP_imagotype_whiteBG.png
figment-01.png
brand-10.png
brand-09.png
brand-12.png
brand-05.png

GOLD SPONSORS

SILVER SPONSORS

BlueMind logo v1_edited.jpg
coinbase-03.png
brand-13.png
brand-14.png
brand-16.png
stellar copia.png
metrika.png
 

CONTACT US

32 VASSAR ST, CAMBRIDGE, MA 02139

Captura de Pantalla 2022-04-21 a la(s) 14.17.15.png

MEDIA PARTNERS

BeInCrypto Logo.png
Bitcoin Magazine Logo.jpg
Coinpedia Logo.png
CriptoNoticias Logo.png